The Cutting Edge

 cutting_edge_1

In February 2012 Bygg has submitted a design for Woensel West Wedstrijd, organized by social housing corporation Trudo in Eindhoven. The subject of the competition was design a sculptural object at one of the crossing at Edisonstraat.

Bygg has desgined a sculptural architectural object placed on a ‘plinth’. The building has a flexible layout, making it possible to arrange the floors to be studios, workshops or apartments, depending on current demand. The architecture takes its sharp angles from the view lines and roof lines of the surrounding. The diagonal position of the wooden siding enhances the sculpture form.

In 2012 heeft Bygg Architecture een inzen-ding gedaan voor WoenselWestWedstrijd, georganiseerd door stichting Trudo. Het doel van de wedstrijd is het ontwerpen van sculpturale hoekgebouwen in de Edisonstraat die de straat voorzien van landmarks.

Bygg Architecture heeft een sculpturaal gebouw ontworpen die de volledige footprint van het hoekperceel omvat. Het gebouw heeft flexibele plattegronden over drie verdiepingen, die de mogelijkheid biedt om deze in te richten als studio, workshopruimte, appartementen of stadsvilla, afhankelijk van de vraag. De sculptuur ontleent de scherpe hoeken van de zichtlijnen en daklijnen uit de omgeving. De diagonale plaatsing van de houten geveldelen benadrukt deze lijnen.

 

Download panels small-pdf-logo.